Zadnji delovni dan na Portugalskem

Danes smo imeli zadnji delovni dan.

Maja in Nastja sta izdelovali žepke iz vlečenega testa z lešnikovim nadevom, čokoladne kroglice in rogljiče. Ob koncu delovnega dne sta se lepo zahvalili in fotografirali s Portugalskimi sodelavci. Šef lokala ju je pred odhodom počastil z eklerji, pastel de nata in kavo.

Anela in Anja sta danes izdelovali rogljiče, mini pite, obmazali in okrasili sta čokoladno in jagodno torto. Anela je pripravila tradicionalno Bosansko sladico hurmašice. Ob koncu dela ste jima je šefica Marie lepo zahvalila in dala kontakt, da bodo obdržale stike.

Tjaša je danes še zadnjič izdelovala mesne pite, Jošt pa je izdeloval maslene rogljiče, brizgane piškote, pite z jajčno kremo in krofe. Ob koncu delovnega dne se jima je šef Fernando lepo zahvalil in jima podaril tradicionalne mesne pite. Z nekaterimi zaposlenimi sta si izmenjala kontakte.

Profesorica Alenka je bila na kosilu z organizatorji Braga Mob in drugimi učitelji, ki so na mobilnosti v Bragi na turistični kmetiji Casa Lata, zato smo imeli prosto popoldne, ki smo ga preživeli v mestu.

    Mini pitice Anele in Anje
    Masleni rogljiči                                           Anela je pripravila hurmašice

     Maja brizga nadev na testo                         Nastja izdeluje čokoladne kroglice

     Maja in Nastja s sodelavci                                              Vitrina slaščičarne Gloria                                                      Jošt je izdelal brizgane piškote

     Učitelji iz Slovenije na mobilnosti             Drevo pomaranče

    Okusna pogostitev                                                    Vinogradi

Vinska klet na kmetiji Casa Lata

Komentarji